שאלות נפוצות

אחד המרכיבים העיקריים במטבח הוא משטח העבודה. למעשה, זה החלק המרכזי, הנמצא בשימוש יום יומי במטבח ולפיכך יש חשיבות עצומה בבחירה נכונה שלו, שתענה על צרכיכם מבחינה פונקציונלית, פרקטית וויזואלית. השיש משדר חוזק, יציבות וחמימות נעימה ועמיד בפני שחיקה ובלאי לאורך שנים.
לבחירת השיש בהיבטים של צבע ומרקם, מספר פרמטרים: גודל משטח העבודה הרצוי, העדפות אסתטיות והאווירה שנרצה להזמין בעיצוב המטבח.
צבע
סכימת צבע בהירה ומונו-כרומטית (גוונים שונים של אותו הצבע) מסייעת ליצירת אחידות בעיצוב ובאווירה ומשרה אווירה רגועה ונעימה. צבעים נוגדים לעומת זאת, מוסיפים לעיצוב חיות, ריגוש ועניין.
מרקם
מרקמים מחוספסים סופגים אור, מקהים את חדותם של הצבעים, ומשרים תחושה פחות פורמלית. מרקמים חלקים מחזירים אור ומשרים תחושת עדכנית ואלגנטית.
יש: אבן גיר גבישית, איכותית ומגוונת, חזקה ועמידה יחסית בפני חדירת נוזלים. פירוש שמה ביוונית הוא אבן זוהרת, ואכן השיש הוא אבן בעלת מראה קריסטלי אקסקלוסיבי ופני שטח חלקים.
גרניט: אבן חזקה ועמידה במיוחד, העומדת בגבורה בסיכוי לשבר או לשחיקה, בעלת ברק הנשמר לאורך זמן (סלע מגמתי – מליבת כדור הארץ). ניתן לזהותה על פי הטקסטורה המנוקדת המיוחדת והיוקרתית שלה. האבן מצויה במגוון רב של גוונים.
אבן גיר מקומית (Limestone): אבן חברון היא אבן ארץ ישראלית קלאסית, ובמשפחה זו סוגים שונים, כמו "שיש חברון" לבן או אפור עם גידים ורדרדים, אבן חלילה בהירה או כהה, שאיננה איכותית במיוחד, אבל נהנית מפופולריות בשל יופייה ומחירה הנוח. אבן חברון נפוצה אחרת היא אבן ממכתש-רמון, שמכונה "מצפה", ולה שני גוונים מרכזיים – צהוב וזית, אך גם אדום, אפור ולבן. זו אבן שכבות שסופגת הרבה ומוכתמת בקלות.
אבן קיסר: שיש המעובד באופן תעשייתי, המורכב מ- 94% גרגרי קוורץ טבעי וכמות קטנה של פיגמנטים ופוליאסטר, המאפשרים את יציבותם של המרכיבים. השיש המעובד מיוצר בסדרות ייצור ולפיכך מראהו הומוגני וניתן לרכשו במגוון רחב של דגמים וגוונים. זוהי אבן חזקה, שאינה נשחקת בקלות ועמידה לאורך זמן.
יש לזכור כי כל משטחי השיש השונים סופגים נוזלים במידה מסויימת. בנוסף, אין להשתמש תכשירים מסירי שומן למיניהם הגורמים נזק לאבן.
אנו ממליצים לנקות את המשטחים השונים במשחת "אסטוניש" של יעקבי (בקבוק צהוב). אופציה נוספת היא הסרה על ידי שפשוף עדין בלימון חצוי, שעליו זורים מעט מלח.
בהחלט לא. יש להגביה את הכלי החם, כדי שלא יבוא במגע עם השיש. מגע של כלי חם עם שיש עלול לגרום לשבר.